Personbil

Är det dags att ta körkort för personbil? Hos Emelies Trafikskola väljer Du vilken utbildning som passar dig bäst, planerad utbildning eller traditionell utbildning. Våran ambition är att du ska få en seriös och effektiv förarutbildning så att Du kommer att bli en säker och skicklig förare!

När du har fyllt 16 år och har körkortstillstånd får du börja övningsköra med personbil. Skulle du vilja övningsköra privat ska du och den du ska övningsköra med ha gått en Introduktionsutbildning.

Planerad utbildning

Vill du ha körkort på din 18-års dag? Då kan vi tillsammans göra upp en utbildningsplan för dig. Efter att du och din trafiklärare har kört 3 – 4 körlektioner har trafikläraren fått en uppfattning av din körförmåga och gör en bedömning av hur många körlektioner som krävs för att du vara redo för att klara ditt mål till körkortet, samt en kostnadskalkyl.

Genom hela din förarutbildning har du och din trafiklärare kommunikation om hur din förarutbildning utvecklas, både praktiskt och teoretiskt. Om utvecklingen inte går som planerat flyttar vi fram teori- och körprov så du kommer dit väl förberedd.

Traditionell utbildning

Fixa körkortet i din takt och övningskör när det passar dig, helst 1 – 2 gånger i veckan så att du inte glömmer kunskaperna.

Grupplektioner i personbil

Är ni några vänner som vill genomgå eran körkortsutbildning tillsammans?

Genom att boka in dig på grupplektion kommer du få längre utbildningstid till ett lägre pris. Här ges möjligheten till diskussion samt att delge sina erfarenheter med andra körkortstagare. Grupplektioner är även bra ur miljösynpunkt då vi blir mer effektiva med resurserna.

En grupplektion är 120 min med max 3 st elever.

500:-/elev

Tänk på att oavsett hur du väljer att fixa ditt körkort är kraven detsamma från Transportstyrelsen och Trafikverket; att ha skaffat sig de kunskaperna som krävs för att klara av både teori- och körprov.

Teorikurs

Hos Emelies Trafikskola är det viktigt att varva den praktiska delen i din utbildning med den teoretiska delen. Därför erbjuder vi lärarledda temakvällar varje måndag där vi går igenom körkortsteorin tillsammans och du får möjlighet att ställa frågor. Vi rekommendera att man går dessa temakvällar.

Intensivteori

Om du väljer att anmäla dig till en intensivteori kommer du att få all teori under tre stycken intensiva tillfällen. Passen är ca 3 h mellan kl: 9.00 - 12.00. Intensivteori vänder sig till dig  som vill stämma av hur dina teoretiska kunskaper är eller känner att det är dags att komma igång med körkortet. Under varje tillfälle erbjuds det variation i utbildningen så som kortare filmer, grupparbeten, värderingsövningar mm.